Troonopvolgers_Logo_Wit

Seizoen 2 – aflevering 7

Van Havermaet

Thumbnail Van Havermaet

Met Peter Vandeput

Bij overdracht in familiebedrijven is goede begeleiding op diverse vlakken cruciaal. Daarom buigen we ons in deze aflevering over de juridische en fiscale implicaties van successie, samen met Peter Vandeput van Van Havermaet. 

Als hoofd Family Office met juridische achtergrond weet hij uitstekend de brug te slaan tussen rationele beslissingen en hun gevolgen voor familiale dynamieken. Bovendien brengt hij met de Familiescoop een inzichtelijke methode mee om de rolverdeling binnen familiebedrijven te doorgronden.

Beluister de aflevering:

Liesbeth Vandenrijt

Adviesproject volgen?

De nieuwe generatie staat gretig te trappelen om aan de slag te gaan. Een wissel van wacht dient zich aan voor een groeiende onderneming. Of de zaakvoerder wil zelf andere oorden opzoeken dan die van het familiebedrijf en gaat op zoek naar een opvolger buiten de familie.

Wat de reden ook is om over te gaan tot de overdracht van het familiebedrijf: het is nooit makkelijk om de fakkel door te geven. Hoewel die stap emotioneel zwaar kan zijn, loont het de moeite goed voorbereid aan het proces te beginnen en dus al op voorhand het verloop van de overdracht uiteen te zetten.

Wil je graag meer advies over het overdragen van je familiebedrijf? Bij Motmans helpen je we daar graag bij.

De koffie staat klaar!

We willen je graag leren kennen en alles over je te weten komen.