Troonopvolgers_Logo_Wit

Seizoen 2 – aflevering 1

Spaas Kaarsen

Thumbnail Spaas Kaarsen

Met Ben & Sarah Spaas

Wie denkt aan Limburgse familiebedrijven, kan haast niet anders dan uitkomen bij Spaas Kaarsen: een onderneming die in 1853 startte als eenvoudige wasblekerij, maar inmiddels uitgroeide tot gerenommeerd internationaal producent van kaarsen en facilitator van gezelligheid. 

Als CEO leidt Ben Spaas het bedrijf, bijgestaan door zijn zus en salesmanager Sarah. Ze vertellen over hun jeugd in een ondernemersfamilie, over hun relatie op en naast de werkvloer en over de voordelen van snoeien in de familietakken van het bedrijf. 

Het vuur brandt bovendien nog bij Spaas, want er liggen nog vele plannen in het verschiet!

Beluister de aflevering:

Liesbeth Vandenrijt

Adviesproject volgen?

De nieuwe generatie staat gretig te trappelen om aan de slag te gaan. Een wissel van wacht dient zich aan voor een groeiende onderneming. Of de zaakvoerder wil zelf andere oorden opzoeken dan die van het familiebedrijf en gaat op zoek naar een opvolger buiten de familie.

Wat de reden ook is om over te gaan tot de overdracht van het familiebedrijf: het is nooit makkelijk om de fakkel door te geven. Hoewel die stap emotioneel zwaar kan zijn, loont het de moeite goed voorbereid aan het proces te beginnen en dus al op voorhand het verloop van de overdracht uiteen te zetten.

Wil je graag meer advies over het overdragen van je familiebedrijf? Bij Motmans helpen je we daar graag bij.

De koffie staat klaar!

We willen je graag leren kennen en alles over je te weten komen.