Troonopvolgers_Logo_Wit

Seizoen 2 – aflevering 2

Mathieu Gijbels

Thumbnail Mathieu Gijbels

Met Herman Verwimp

Bijna eindigde Herman Verwimp in de bankensector, maar zijn passie voor marketing bracht hem uiteindelijk in de mediawereld. 

Een overstap naar een bouwbedrijf? Dat leek hem aanvankelijk een erg slecht idee, maar toen Mathi Gijbels bleef volhouden waagde Herman toch de sprong. 

Als Marketing & HR-manager ziet hij hoe de tweede generatie bij Mathieu Gijbels volop inzet op professionalisering en op vertrouwen in de expertise van anderen. Dat terwijl de geest van het familiebedrijf in alles bewaard blijft, zelfs wanneer het management instapt via aandeelhouderschap.

Beluister de aflevering:

Liesbeth Vandenrijt

Adviesproject volgen?

De nieuwe generatie staat gretig te trappelen om aan de slag te gaan. Een wissel van wacht dient zich aan voor een groeiende onderneming. Of de zaakvoerder wil zelf andere oorden opzoeken dan die van het familiebedrijf en gaat op zoek naar een opvolger buiten de familie.

Wat de reden ook is om over te gaan tot de overdracht van het familiebedrijf: het is nooit makkelijk om de fakkel door te geven. Hoewel die stap emotioneel zwaar kan zijn, loont het de moeite goed voorbereid aan het proces te beginnen en dus al op voorhand het verloop van de overdracht uiteen te zetten.

Wil je graag meer advies over het overdragen van je familiebedrijf? Bij Motmans helpen je we daar graag bij.

De koffie staat klaar!

We willen je graag leren kennen en alles over je te weten komen.