Troonopvolgers_Logo_Wit

Seizoen 1 – aflevering 5

Sleutel tot succes(sie)

Met Marc Warson

Hoe maak je een succes van successie? 

Over die vraag buigt de vijfde aflevering van onze podcast zich. Marc Warson, voorzitter van VKW en eigenaar van Warsco Units, deelt wat hij leerde uit zijn eigen ervaringen als opvolger én in de samenwerking met een externe CEO. 

Waarom zijn vader zijn held was, maar ook wat hij zelf beter had kunnen aanpakken: Marcs verhalen vullen Liesbeths expertise uitstekend aan vanuit de praktijk. 

Daardoor bulkt deze aflevering van de waardevolle inzichten!

Marc Warson

Warsco Units, VKW

Als zaakvoerder van Warsco Units weet Marc Warson niet alleen wat het betekent om opvolger te zijn, maar wordt hij ook steeds meer overlater. Een externe CEO zorgde al voor professionalisering van de interne werking van zijn bedrijf, en inmiddels staat een nieuwe generatie klaar om het roer over te nemen. Marc blijft echter bezig: hij werd benoemd tot voorzitter van VKW. 

Warsco Units zorgt voor de bouw, verkoop en verhuur van units met diverse mogelijkheden. Zo worden ze niet alleen geplaatst op bouwwerven, maar kunnen ze ook dienen als tijdelijk onderkomen of kantoorruimte, leslokaal en zelfs kinderdagverblijf.

Marc Warson

Adviesproject volgen?

De nieuwe generatie staat gretig te trappelen om aan de slag te gaan. Een wissel van wacht dient zich aan voor een groeiende onderneming. Of de zaakvoerder wil zelf andere oorden opzoeken dan die van het familiebedrijf en gaat op zoek naar een opvolger buiten de familie.

Wat de reden ook is om over te gaan tot de overdracht van het familiebedrijf: het is nooit makkelijk om de fakkel door te geven. Hoewel die stap emotioneel zwaar kan zijn, loont het de moeite goed voorbereid aan het proces te beginnen en dus al op voorhand het verloop van de overdracht uiteen te zetten.

Wil je graag meer advies over het overdragen van je familiebedrijf? Bij Motmans helpen je we daar graag bij.

De koffie staat klaar!

We willen je graag leren kennen en alles over je te weten komen.