Troonopvolgers_Logo_Wit

Seizoen 1 – aflevering 1

De familiale ondernemer is uniek

Met dr. Rüveyda Kelleci

Standvastigheid en een sterk karakter typeren veel familiale ondernemers.

Daarmee onderscheiden ze zich van niet-familiale CEO’s op vlak van zaakvoering. Ook in de overdracht speelt hun persoonlijkheid een rol.

In aflevering 1 van ‘Troonopvolgers’ verkent Liesbeth Vandenrijt samen met dr. Ruveyda Kelleci (Open Universiteit Heerlen) wat familiale ondernemers zo uniek maakt, en welk effect dat heeft op hun exitstijl en het proces van de opvolging.

Dr. Rüveyda Kelleci

Open Universiteit

Als onderzoeker aan de Universiteit van Hasselt en Open Universiteit Heerlen verdiepte dr. Ruveyda Kelleci zich in het karakter van de familiale ondernemer en in de aanstelling van de niet-familiale CEO in familiebedrijven. Dankzij empirisch onderzoek wist ze zo al verrassende vaststellingen te doen, die ze met plezier kwam toelichten in onze podcast.

Open Universiteit is een niet-traditionele, publieke universiteit die gericht is op innovatieve manieren van leren.

Dr. Rüveyda Kelleci

Adviesproject volgen?

De nieuwe generatie staat gretig te trappelen om aan de slag te gaan. Een wissel van wacht dient zich aan voor een groeiende onderneming. Of de zaakvoerder wil zelf andere oorden opzoeken dan die van het familiebedrijf en gaat op zoek naar een opvolger buiten de familie.

Wat de reden ook is om over te gaan tot de overdracht van het familiebedrijf: het is nooit makkelijk om de fakkel door te geven. Hoewel die stap emotioneel zwaar kan zijn, loont het de moeite goed voorbereid aan het proces te beginnen en dus al op voorhand het verloop van de overdracht uiteen te zetten.

Wil je graag meer advies over het overdragen van je familiebedrijf? Bij Motmans helpen je we daar graag bij.

De koffie staat klaar!

We willen je graag leren kennen en alles over je te weten komen.